BURLENTĖS

Kas yra burlentės, niekam nepaslaptis.  Beveik visuose Lietuvos ežeruose ir kituose vandens telkiniuose, šiltuoju metų laiku (nuo gegužės iki lapkričio mėnesio) galima pamatyti vieną ar keletą,  o kartais ir daugybę burlenčių. Šio puikaus sporto entuziastų daugėja kiekvienais metais.  Visus šiuos žmones jungia bendra aistra (kai kam tai beveik religija:) Tai aistra vėjui, bangoms, greičiui, adrenalinui, burlentei..

Kaip išsirinkti burlentę?

Pradžiai svarbiausias kriterijus yra burlentės dydis (litražas). Pirmoji burlentė neturėtų būti mažesnė nei 140-150 l. Tokio litražo lenta lengvai išlaiko suaugusį buriuotoją ir leidžia mėgautis plaukimu net per mažiausią vėją. Kitas svarbus kriterijus renkantis pirmąją burlentę yra jos plotis, kuris neturėtų būti mažesnis nei 80 cm. Ant tokio pločio lentos jausitės komfortiškai ir tobulėsite greitai.

Renkantis pirmąją burę jis turėtų būti apie 7 kv. m. ploto. Tokio dydžio burė leis buriuoti pakankamai plačiame vėjo diapazone. Merginoms užtektų 6 kv. m. burės. Vaikams -3-4 kv.m.

Renkantis stiebą ir giką svarbu, kad jie tiktų burei, kurią turite. Stebas turi būti tinkamo ilgio ir jo linkimas turi būti toks kokio reikalauja burės konstrukcija. Net pati geriausia ir brangiausia burė taps labai "bloga" jei su ja naudosite netinkamą stiebą. Dažniausiai ant burės būna užrašyta kokio ilgo stiebo ir giko jai reikia.

Kai išmoksite plaukti su pirmąja burlente, pasidarys aišku "kuria kryptimi" norėsite tęsti savo tobulėjimą. Galėsite tiesiog toliau mėgautis plaukiojimu pirmuoju burlentės komplektu, tęsti "karjerą" jūroje didelėse bangose arba išbandyti paskutiniu metu sparčiai populiarėjančią discipliną- WINSDURF FOIL. Tai plaukimas burlente vietojo įprasto kyliuko dedant povandeninį sparną FOIL.

Kokią buriavimo discipliną bepasirinktumėt mūsų komanda padės visais klausimais. Mes parduodame žinomiausių pasaulio gamintojų (JP AUSTRALIA, NEILPRYDE, PROLIMIT, NP) burlentes, bures, stiebus, gikus, prailgintojus, trapecijas, hidrokostiumus ir dar daug įvairiausių aksesuarų.

      Buriavimas yra mūsų gyvenimo būdas!!!  Užsukite į mūsų parduotuves ir mes pasidalinsime savo žiniomis, patirtimi ir gera nuotaika su jumis :)

Aktyvūs filtrai

LIQUID PRO – FREERIDE

Kyliukas freeride

Kaina 156,00 €